Tag på højskole og afprøv din drømmeuddannelse

skole

For unge mennesker i dag er dannelsesrejsen en vigtigt del af deres ungdom, og den er blevet en fast del af det at blive voksen. Man behøver dog ikke at rejse verden tynd, for at opleve en dannelsesrejse – det er mere virkningen og forandringer i omgivelserne, der er vigtige.

Derfor vælger mange at tage på et højskoleophold et sted i Danmark. Mange, der tager på højskoleophold får venner for livet, og når alle er bosat i Danmark er det let at holde kontakten.

Mange bruger også højskoleopholdet til at komme nærmere ind på, hvad de vil bruge resten af deres arbejdsliv på. På de fleste højskoler er det nemlig muligt at vælge forskellige linjer, hvor man kan lære om forskellige fag.

På Askov Højskole for eksempel er det muligt at vælge mellem journalistik, film og tv, game design, robotter, og så har højskolen også en international linje, der handler om dansk kultur og som foregår på engelsk.

Askov Højskole er måske noget for dig?

Askov Højskole tilbydes der både lange, mellemlange og korte kurser. En dag varer alle hverdage fra 8-16, og skemaet er således propfyldt med aktiviteter. Højskolen er beliggende mellem Kolding og Esbjerg, så der er også rig mulighed for at nyde nogle lidt større byer end Askov.

Det vil lette de fleste elever at vide, at man selv kan vælge om man vil bo på dobbelt- eller enkeltmandsværelse på Askov Højskole. At gå på en højskole handler som udgangspunkt meget om at være social, men nogle vil klart foretrække, at de kan få et pusterum og trække sig tilbage til egne gemakker alene.

Derudover minder et højskoleophold på mange måder om et efterskoleophold. Her er der også et par obligatoriske køkkentjanser, der er en daglig morgensamling og alle spiser samtidig sammen i skolen spisesal tre gange om dagen. Ydermere er det valgfrit om man vil blive i weekenden eller tage hjem, præcis ligesom på et efterskoleophold.

Det er desuden også muligt at holde sig sund på højskoleopholdet, da køkkenet serverer salatbar til både frokost og aftensmad og Askov højskole har desuden også en bred vifte af træningsmuligheder. To kilometer fra skolen ligger Vejen idrætscenter med træningsfaciliteter og svømmehal. Man kan derfor med fordel medbringe egen cykel.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *