Nyheder er kilde til vigtige informationer

Nyheder er noget af det vigtigste vi har. Det sørger for, at vi alle kan følge med i hvad der sker i verden, og i de begivenheder, der får konsekvenser for Danmark. Derudover er nyhederne vigtigt for at orientere sig om vigtige informationer, og vigtige i forhold til, hvordan vi danner os et billede af, hvad vi skal stemme til valg.

Nyheder er derfor vigtige for demokratiet. Derfor er konceptet fake news ekstra ødelæggende for mange samfund rundt om i verden. Det kan derfor også være vigtigt, at man tjekker flere forskellige medier for vigtige nyheder, og bruger sin sunde fornuft i hvorvidt informationen virker troværdig.

Begrebet fake news er blevet skabt i forbindelse med demokratiske valg. Det kan blandt andet lade sig gøre på grund af sociale medier som Facebook, hvor det er enormt let at manipulere nyheder og ligeledes manipulere hvem, der får bestemte nyheder. Derfor kan det også være en god idé at få sine nyheder fra rigtige aviser og ikke kun fra sociale medier.

Og det kan give dig nyttige oplysninger at læse nyheder hos et etableret medie. For eksempel har TV2 bragt en nyhed om Bitcoinen, hvor du blandt andet kan blive klogere på, hvordan du kan tjene penge på nettet. Se mere her.

Selvom fake news er skræmmende, er det bestemt ikke alt, hvad man læser på nettet, der ikke er sandt. Der findes masser af artikler, der giver nyttig information, man skal bare lære at kigge efter, om hjemmesiden er lavet af professionelle eller ej. For eksempel kan du på Aarhus Kommunes hjemmeside læse om debatten mellem fastnettelefoner eller mobiltelefoner, der specielt er relevant i forhold til ældre og om, hvor nemt det er for dem at foretage et nødopkald.

Det er nemlig blevet muligt at købe meget simple mobiltelefoner, så de ældre nemt kan være med. Mobilerne minder meget om de første modeller, der blev lanceret, de er dog skrællet helt ned, så de er så simple som muligt, så det bliver lettere for de ældre at bruge telefonen. Det betyder så også, at telefonen kun lige kan det mest nødvendige. Se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *