Ny lejlighed i København

københavn

I dette indlæg vil jeg fortælle om mine erfaringer med at finde lejlighed og, i særdeleshed, at bo i vores hovedstad, København.

Jeg er egentlig født i Jylland, så min fortælling her tager udgangspunkt i en situation rigtig mange danske unge står i hvert år; hovedstaden trækker, men økonomien er ikke den største, så der skal skaffes en relativt billig lejlighed i København.

Heldigvis skulle to af mine venner starte på studie ca samtidig med mig, så vi var nogle stykker, der søgte sammen. Ved et lykketræf fandt vi en lejlighed i et nybyggeri i Sydhavnen – altså ikke det Sydhavnen som de fleste kender, men på Teglholmen, der er en helt anden verden i forhold til det gamle Sydhavnen.

Styr på nærområdet – låsesmed, pizzeria m.m.

Det var min første flytning fra forældrene og det barndomshjem, hvor jeg har slået mine folder i 20 år, så det var et relativt stort skridt. Pludselig fandt jeg da også ud af, at jeg stod på egne ben (på trods af at jeg bor sammen med to venner).

En aften efter en fredagsbar, der var fortsat i Kødbyen, skulle jeg hjem og stod i den situation, der godt nok er sket før, men aldrig har haft samme følger: jeg havde mistet mine nøgler.

Aldrig i mit liv har jeg måtte ringe efter en låsesmed og nu stod jeg pludselig og skulle finde en god låsesmed i København. Det krævede lige en opringning til min mor for jeg anede ikke rigtig, hvordan jeg skulle forholde mig og hvad det koster for at få en låsesmed ud.

Det lykkedes heldigvis, men jeg kunne nu godt have brugt de penge på noget andet… I nærområdet skal der også styr på, hvor man handler ind, køber de gode pizzaer og lignende.

Dér er vi heldigvis så moderne her i 2018, at det hele kan klares med en simpel Google-søgning (ligesom med låsesmeden).

Websites som Yelp, Tripadvisor og Googles eget ‘Maps’ blev således flittigt brugt i mine første uger her i København. Jeg har dog også måttet sande, at her på Teglholmen blomstrer københavnerlivet ikke ligefrem – vi snakker allerede om, at vi gerne vil bo lidt tættere på “byen” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *