Mange misbruger steroider i søgen efter store muskler

For at få den store muskuløse krop, der er idealet i visse kredse, bruger mange ulovlige og farlige hormoner. Nogle tror fejlagtigt at steroider og dets lige kan gøre, at man får den muskuløse krop, men de hjælper udelukkende musklerne til at vokse, hvis man i forvejen træner og spiser den rette kost.

Det steroiderne dog kan gøre er at gøre musklerne større end det ville være muligt på naturlig vis. Desværre glemmer mange at disse stoffer kan være enormt skadelige og skyld i, at alt for unge mennesker dør alt for tidligt.

Steroider har nemlig meget voldsomme bivirkninger også på helt unge mennesker. Steroider kan bruges som præstationsfremmende stoffer i forbindelse med sport. Der er dog en lang række af meget alvorlige bivirkninger ved indtagelse af hormonet.

En af de farligste bivirkninger er nedsat pumpeevne af hjertet. Det vil med ord sige, at indtagelse af hormonet resulterer i svækket hjerte også efter man er stoppet med at misbruge hormonet.

Derudover kan steroider også resultere i sukkersyge, impotens, leverskade, akne, nedsat forplantningsevne med mere. Det er med andre ord ekstremt farligt at indtage og dog er det helt normalt i visse kredse. Misbruget kan også resultere i emotionelle udsving så som ekstreme vredesudbrud. Derudover kan misbruget også resultere i depressioner.

Men stoffet kan også anvendes helt lovligt i medicinske sammenhænge. For eksempel kan man få ordineret steroider i forbindelse med kræftsygdom, hvor man taber ekstremt meget muskelmasse og steroider derfor bliver anvendt for at få genetableret noget styrke. Steroider kan anvendes i samme øjemed i forbindelse med AIDS.

Derudover bliver steroider med henblik på misbrug købt på det sorte marked. Det vil sige, at stofferne ikke er reguleret af nogle instanser og derfor kan producenterne blande stofferne op med andre skadelige stoffer, der potentielt kan gøre endnu mere skade end hormonerne i sig selv ville gøre.

Derudover er det et dyrt misbrug, og med det følger tit også et forbrug af Melanotan, der hjælper kroppen til lettere at blive solbrun. Dette stof er ligeledes skadeligt, og skal stikkes med en kanyle på samme måde som steroider skal.

Der findes dog også en naturlig og sund vej til større muskler, du kan læse mere om hvilken kost denne livsstil kræve her:

https://www.euroman.dk/sport/8-ovelser-du-sagtens-kan-droppe-i-fitnesscenteret

https://www.euroman.dk/livsstil/spis-dig-til-store-og-markerede-muskler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *