LCHF-diæten kan hjælpe dig af med sukkertrangen

Mange mennesker er begyndt at gå mere op i deres kost, og medierne er også begyndt at sætte stor fokus på dette område. Med en trend, og med stor fokus i medierne, følger dog også mere fanatiske og særlige diæter at følge. En af de mest populære diæter er LCHF-kosten.

Denne diæt har nogle generelle træk og så er det bare at følge dem. Det vil sige, at det ikke nødvendigvis er vigtigt at afveje sin mad før man spiser, eller at man skal følge en madplan slavisk. Det vigtigste er nemlig, at man følger principperne i diæten. Dette gør det meget lettere for en masse mennesker, da mange synes det er uoverskueligt at skulle starte på en diæt samtidig med, at man skal sætte sin ind i en madplan samt at afveje alle måltider.

I LCHF-diæten er der derimod fokus på, at man skal følge principperne om at skære drastisk ned på kulhydrater og i stedet skrue op for indtaget af fedt. Ideen om at skrue op for indtaget af fedt er noget, der lyder helt forkert i manges ører, men fortalere af diæten argumenterer for, at ny forskning viser at fedt slet ikke er så usundt for os som først antaget.

Derudover er der mange fordele ved denne kost. Princippet om et højt indtag af fedt hviler nemlig på tesen om at holde blodsukkeret stabilt gennem hele dagen. Ved at gøre dette, undgår man nemlig overspisning og impulsspisning, der ofte involverer de helt forkerte ting.

Fortalere for diæten siger desuden også, at måltiderne mætter meget mere og i langt længere tid end kulhydratmåltider, og dette er med til at holde sukkertrangen for døren. Denne diæt vil altså være en god start til dig, der gerne vil skære ned på sukkeret og undgå småspisning i løbet af dagen samt overspisning.

Nyhederne er derudover også blevet langt mere fokuserede på kost og madtrends indenfor de seneste år, da det er noget, der interesserer mange danskere. Derudover er vi også blevet klogere og klogere på, hvad der i virkeligheden er sundt gennem ny forskning. Læs mere om sund kost her: https://www.alt.dk/sundhed/det-skal-du-spise-for-at-faa-en-sundere-krop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *