Invester børneopsparingen i aktier

aktier

I takt med at information bliver lettere og lettere tilgængelig, takket være internettet, er aktiemarkedet og diverse investeringsmuligheder også blevet noget for almindelige folk og ikke kun for mennesker, der nørder økonomi. Det er da også et område, der kræver en del viden og erfaring, hvilket begge er ting man kan få fra andre over internettet.

Aktier for begyndere

Det er da også vigtigt at sætte sig grundigt ind i investeringer generelt, og hvilke investeringer, der er gode, før man kaster sig ud i det. Der er i dag også brede muligheder for at få information og gode tips til investeringer i aktier på nettet. Her er en hjemmeside som Min Investering et godt bud på en side, der har specialiseret sig i at guide til gode investeringer og vil være den perfekte side til at hjælpe dig i gang med aktiemarkedet. 

På denne side kan du finde noget om alle type investeringer. Der er for eksempel en guide til børneopsparinger, der vejer for og imod at investere pengene eller at lade dem stå i banken som en klassisk opsparing.

Her er der flere faktorer, der spiller ind. For eksempel kommer valget an på, hvornår man starter børneopsparingen. Hvis man for eksempel starter tidligt i barnets liv med at investere pengene, vil man næsten være garanteret en større sum, når barnet er gammelt nok til at få pengene udbetalt. Derudover kommer det selvfølgelig an på, om man står med en betydelig sum fra starten, eller om man skal spare pengene sammen først.

Det er også vigtigt at sætte sig ind i reglerne for børneopsparing inden man opretter en. For eksempel skal en børneopsparing oprettes inden barnet er fyldt 14 år, og når man har sat penge ind, er de bundet til kontoen i mindst 7 år. Der er også et minimum og et maksimumbeløb der må stå på kontoen. Derudover er det også muligt for andre at bidrage til opsparingen, og afkastet er skattefrit.

Man kan også vælge at investere pengene i aktier, og derved kan afkastet fra opsparingen også komme fra andet end bankrenter. Som tommelfingerregel er afkastet fra aktier da også over dobbelt så højt som bankrenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *